Comencem!


Què passaria si parléssim d’una societat que tingués present l’enfortiment d’estructures democràtiques; l’ús de la via pública per part de la ciutadania; l’educació integral, global, participativa, activa i inclusiva; la vinculació de les persones al territori, a la Història, al país; el respecte a un/a mateix/a, als i les altres i a l’entorn; l’educació de les emocions i en i per a la Llibertat; l’aprenentatge i la interiorització d’uns valors humans i universals; el desenvolupament d’habilitats socials i comunicatives imprescindibles per a la convivència i l’intercanvi…? Molt utòpica, no?
Doncs d’utopia res de res, a l’Esplai és possible! Tot això és cosa d’una tal convicció i d’un qual compromís… que passegen sovint entre nosaltres, però costa fer-los cas! Els has vist passar? Nosaltres sí! I ens van ajudar a consolidar un projecte (format per tres pilars bàsics: les famílies, els monitors i les monitores i els infants i adolescents) que esfuma el concepte d’utopia per a convertir-lo en realitat. I és que l’Esplai és això, l’alternativa al gris, els colors per pintar el món.
Sovint, infants, adolescents,  monitors i monitores hem de dir “no puc, tinc Esplai!” davant l’oferiment de tot tipus de plans. I el somriure amb el qual ho podem dir, és una satisfacció colossal que només es pot comprendre quan l’has experimentat: quan la vius i la sents.

El proper dia 10 de novembre a l’Esplai Grifoll comencem el curs i el volem començar amb tu també! T’ho perdràs!?



Comentaris